Oltott mész gyártás, kereskedés
Oltott mész gyártás, minősített

Oltott mész gyártással kezdtük működésünket, majd folyamatosan fejlesztettük vállalkozásunkat, építőanyag kereskedelemmel és bővített gépparkkal állunk vásárlóink rendelkezésére.  Fő tevékenységünk az oltott mész gyártás, de proflijaink közé tartozik még az építőanyag szállítás, belföldi árufuvarozás is. Számos építőanyag kereskedésbe szállítjuk az oltott meszet az ország egész területén, amit saját gépjárművekkel látunk el.

Mottónk: " Ne ragadj le! Ha szeretnél valamit, harcolj érte, ragadj meg minden lehetőséget és ne félj a kockázattól sem, hogy eléred."

Vállalkozásunkat 2003-ban kezdtük egyéni vállalkozásként. Majd 2005-től Kft formájában működik cégünk.
 
Cégalapítók: Kutasi Imre és Kutasi Imréné.
  
Kezdettől fogva a minőségi szolgáltatásokra törekszünk.
 
Termékeinkhez a lap alján a "Biztonsági adatlapok" Word és PDF dokumentumként is letölthetők!
 
Oltott mész: Mész szerepe az építőiparban:
 
A mész a legősibb kötőanyagunk. Kínai források szerint már több mint 5000 éve használják. Levegőn szilárduló kötőanyag, mert szükséges kötéséhez a levegő széndioxidja. Víz alatt nem szilárdul.
 
Mészgyártás folyamata: Ha az égetet mészhez vizet adunk, akkor az egyre fokozódó hevességgel reagál vele, miközben jelentősen felmelegszik. A hőmérséklet növekedése fokozza az oltási sebességet. A darabos égetett mész a vizes közegben apró szemcsékre hullik szét és kémiailag oltott mésszé válik. Nem szabad az oltott meszet azonnal felhasználni, hanem pihentetni kell. Pihentetési idő minimum 5 hét a mészoltás után. Ilyenkor a teljes átoldódás bekövetkezik, a felesleges víz felülepszik a leülepedett mész jól kenhető " szalonnás" állapotú lesz. Felhasználásig levegőtől elzártan kell tartani, mert különben bedolgozás előtt megkötődik.
 
Mész felhasználása: Falak külső- illetve belső vakolására, falazásra. Elsősorban kötőanyag: A habarcsokat könnyen kezelhetővé teszi jó légáteresztő képességűvé teszi, porozitásukat jelentősen javítja. 
  
1.      Finomított oltott mésszel festeni maga az egészséges tisztaság
2.      Természetes fertőtlenítés, - penészgátló hatás és fehérség
3.      A meszelés nem gátolja a falak, épületszerkezetek szellőzését
4.      A termék oldószert, egyéb vegyi anyagot nem tartalmaz
5.      Bel, - és kültéri falaknál egyaránt alkalmazható 

Vödrös mészFesték: Alkalmazási terület: Kül- és beltéri vakolt, beton- vagy korábban mésszel festett felületek festésére alkalmas. Rosszul szívó, előzőleg diszperziós falfestékkel vagy oldószeres festékkel festett felületre nem használható. 

Felhasználás:  A festendő falfelület száraz, szilárd, tiszta, pormentes legyen. A meszet festés előtt jól fel kell keverni. Szükség esetén max. 50% vízzel hígíthatjuk. Az újonnan vakolt falat 3-4 rétegben meszeljük, felújító festésnél 2 rétegben. A meszet ecsettel vagy kefével hordjuk fel. A kezelt felület hőmérséklete +5 és +30 C
 
- Anyagszükséglet: 250 ml/ m2
- Felületi megjelenés: matt fehér
- Száradási idő: 20 C-on 2 óra
 
Átfesthetőség: 20 C-on 2 óra
 
Tárolás: Fagyveszélyes, 0 C alatt nem tárolható!
Minőségét korlátlan ideig megőrzi.
 
Összetétel: CaO+MgO =90-95 % CO2, SO3+víz
 
Veszélyjelzés:  „C”  maró
 
 
Mára előtérbe került az a szempont is, miszerint a mész az egyik legtermészetesebb anyag. Legegyszerűbb átalakítással, a mészkő kiégetésével jön létre, a folyamat teljesen kizárja bármilyen vegyszer vagy adalék anyag felhasználását, ezért semmiféle környezeti vagy egészségügyi kockázatot nem jelent felhasználója számára.
 
Az oltott mész kiszerelése: 50 kg-os és 25 kg-os műanyag szelepes feliratozott zsákban, illetve 15 literes és 8.5 literes vödrös kiszerelésben történik. A szállítás Big-Bag zsákban történik egy gyűjtőcsomagban 800 kg zsákos mész van. Ez a gyűjtőcsomagolás targoncával és darus autóval könnyen rakodható. Visszaszállításnál nem igényel helyet, nagyon kis helyen elfér. Fényképek a termékekről a galériában megtekinthetők. 
Az oltott mész telephelyre történő szállítása 50 q-tól 240 q-ig.
2003 óta folyamatos növekedést mutat oltott mész gyártásunk. A 2008-as évben  6.000 tonna oltott mész terméket értékesítettünk.
Kis vállalkozásként nagyon fontos számunkra  a vevőközpontúság. Ezt mutatja az is, hogy évről évre bővül vevőkörünk. Forduljon hozzánk Ön is bizalommal!
 
CsatolmányMéret
Gyártásellenőrzési tanúsítvány PDF413.45 KB