5 legkedveltebb építőanyag a házépítés során!

    10 emberből 9 embernek az az álma, hogy egyszer saját háza legyen. A projekt anyagi részén túl rendkívül fontos, hogy minőségi építőanyagokkal is megtámogassuk otthonunk hosszú távú jövőjét. Kivitelezők felderítése, építőanyagok kiválasztása, projekt megtervezése lépésről-lépésre, részfeladatok koordinálása, akadályok leküzdése - soroljuk még, hogy miért nehéz feladat házat építeni egyik pillanatról a másikra?

     

    A házépítés alapvetően sok-sok döntés eredménye. A megbízónak el kell dönteni, hogy melyik telekre és kivel építtet, döntést kell hoznia a méretekkel kapcsolatban, meg kell határoznia a költségvetést és döntést kell hoznia annak érdekében, hogy új otthona minden szempontot figyelembe véve épülhessen meg.

    Ám de melyek azok az építőanyagok, amelyek több figyelmet kapnak, amelyek nagyobb népszerűségnek örvendenek, mint társaik? A listánkat természetesen meg lehetne még bolygatni és lehetne még újabb anyagokkal bővíteni a sort - azonban felesleges lenne. Egyéni preferencia - ez az ami a legfontosabb! A mi TOP 5-ös listánk a következőképpen épül fel, számunkra ezek a legkedveltebb építőanyagok - az "alapok", amelyekkel rendkívül szeretünk dolgozni!

    1. MÉSZ

    A mész az építőanyagok családjában kötőanyagnak számít. Az építési  meszek  vízzel  összekeverve  különleges állagú  pépet  képeznek, amelyek növelik a habarcsok bedolgozhatóságát és vízmegtartó képességét. A mész további jó tulajdonsága, hogy tartós és környezetbarát építőanyag. Története egészen az őskorig nyúlik vissza, megbízhatóságáról évezredek kitartó munkája tesz tanúbizonyságot. 

    Kell annál megnyerőbb érv egy építőanyag mellett, minthogy már őseink is ezt használták?

    2. YTONG falazóelem

    Az YTONG egy nagyon sokoldalúan felhasználható építőanyag. Fő alkotóanyagai közé sorolhatóak: homok, mész, a cement és a víz - tehát legnagyobb részben természetes összetevőkből épül fel. A falazóelembe kerül egyébként egy nagyon kis mennyiségű alumínium paszta is, amely a mésszel kölcsönhatásba lépve légbuborékok képződését indítja el, melynek következtében kialakul az YTONG hőszigetelő képessége. 

    A falazóelem stabil szerkezetű építőanyag, nagyszerűen ellenáll az időjárás viszontagságainak!

    3. BETON

    A betont a mesterséges építőanyagok közé sorolhatjuk. Kötőanyagból, vízből, természetes és mesterséges adalékanyagokból, adalékszerekből és egyéb kiegészítőkből áll. A beton egyik legkedveltebb tulajdonsága, hogy a frissen öntött beton bizonyos ideig szabadon formázható. A beton előnyei közé sorolható továbbá, hogy tartós (levegőben és vízben egyaránt), ellenálló a mechanikus károsodással szemben, jól terhelhető, alakítható, olcsó. Betonfajták: közönséges beton, vasbeton, feszített beton, könnyűbeton.

    4. TERMÉSZETES KŐ

    Története - csak úgy, mint a mésznek - nagyon régre nyúlik vissza. Olyannyira régre, hogy a természetes követ már az ősember is használta házépítésre. Az építőanyag jó tulajdonságai közé sorolható: időtálló, ellenáll a légköri változásoknak, nagy a szilárdsága és a keménysége. Az építőkő megmunkálás után lehet: tört kő, zúzalék, őrölt kő, csiszolt kő, kavics, murva és homok.

    5. FA

    A fa az egyik legtermészetesebb építőanyagunk. Jó tulajdonságai: szilárd, fagyálló, jó szigetelő, könnyen és sokoldalúan megmunkálható. Napjainkban népszerűsége egyre inkább növekszik. A tendencia azt mutatja, hogy az építőiparban is egyre tudatosabbak vagyunk, egyre gyakrabban élünk a természet által kínált természetes anyagokkal, építőanyagokkal.

    Kapcsolat

    Kutasi Tüzép Kft.

    • Cím: 6235 Bócsa, III. körzet 32.
    • E-mail: kutasituzep@t-online.hu

    • Telefon: +3630/2929196

    • Oldaltérkép

    Hírlevél

    Facebook

    Copyright © 2017 Kutasi Tüzép Kft. Minden jog fenntartva. Created By Okosweblap.hu