Oltott mész: a sokoldalú és megbízható választás!

Nyomtatás

Az építőiparban az oltott meszet leggyakrabban habarcsok és vakolatok kötőanyagaként használják. Rendkívül ősi anyagról van szó, amely már az őskorban is nagy népszerűségnek örvendett. Tiszta, környezetbarát, lúgos kémhatásának köszönhetően falak fertőtlenítésére és penészedésgátló szernek is alkalmazzák.

Az oltott mész sokoldalú felhasználhatóságával már őseink is tisztában voltak. Előszeretettel alkalmazták a meszet építkezések és házfelújítások alkalmával, hiszen könnyen elérhető, pénztárcabarát anyagnak számított. Nem elhanyagolható tény továbbá, hogy a mésszel készült falazatok ellenállóak, vízzáróak, rugalmasak is. Mindenki aki ismeri, alkalmazza és használja ódákat tud zengeni róla, nem csoda hát, hogy egyre nagyobb eladási mutatókat produkál kis hazánkban is.

Az oltott meszet felhasználják:

Kül-, és beltéren egyaránt használható. Az oltott mész ezen tulajdonsága lehetővé teszi, hogy az építőipar sokoldalúan és célorientáltan felhasználhassa. Szerethetőségét tovább fokozza, hogy a mész az egyetlen olyan természetes anyagunk, amely hagyja lélegezni a falat! A fal megfelelő szellőzése meggátolja a penész kialakulását, az egészségre káros anyagok megjelenését.

Az oltott mész előállítása:

Lúgos kémhatása miatt több területen is sikerrel alkalmazzák:

Az oltott mész koncentrált mennyiségben extrém mértékben lúgos hatású! Porát belélegezve légzési nehézségeket, bőrrel érintkezve égési sérüléseket, szembe kerülve súlyos, visszafordíthatatlan szemkárosodást is okozhat! 

Alkalmazása során javasolt védőkesztyűvel dolgozni és védőálarcot viselni!